Må alt kjøpes, da?

Julekatalogene har begynt å fylle postkassene, både den fysiske postkassa her utenfor og de digitale innboksene våre. Det er den tiden av året det begynner å klø på innsiden av lommebøkene våre – vi vil jo gi de aller fineste gavene til ungene våre, og tenk så lykkelige vi blir hvis livene våre likner litt på sånn som det ser ut i katalogene! Men må det alltid være så dyrt og strigla?  Og må hjemmelagde gaver alltid være så kjedelige, praktiske og stikkende? Og må gjenbruk være rølpete og stygt? Her er et forslag til enkel “gjør-det-selv”-moro, mens det ennå er masse tid igjen før jul.

IMG_1121

Det hender vi ikke får levert tilbake grønnsakskassene vi får hver uke fra Kolonihagen. Noen ganger fordi han som leverer dem er så innmari rask, og andre ganger fordi vi glemmer det. Eller fordi vi har andre planer.. (Sorry, Kolonihagen!). Her er hva vi lagde av en slik “forglemt” kasse. Med litt maling, gullmalte isoporkuler, fine bånd og hjemmesydd sengetøy fikk dukken Rose Alma verdens mest eksklusive seng. Roses eier syntes ikke hun kunne ha fått en bedre gave.